NRGreport
Menü

Fokozná az együttműködés a Gazprom és a Saudi Aramco

A Gazprom és a Saudi Aramco megállapodtak abban, hogy fokozzák az együttműködésüket a gázágazatban és tovább szélesítik a lehetséges együttműködési területeket- írja az Oilprice.

A Gazprom első embere, Alexej Miller néhány napja Rijádban megbeszéléseket folytatott Khalid al-Falih, szaudi energiaügyi miniszterrel és Amin Nasserrel, a Saudi Aramco elnök-vezérigazgatójával. Sajtóértesülések szerint a felek megállapodtak abban, hogy létrehoznak egy közös koordinációs bizottságot, amelynek az lesz a feladata, hogy monitorozza az elmúlt évben aláírt gázipari együttműködésről szóló nyilatkozat megvalósulását.

2017. októberében a szaúdi király Salman bin Abdulaziz Al Saud hivatalos oroszországi látogatásakor a Saudi Aramco és a Gazprom gázipari együttműködési megállapodást írt alá. A két óriásvállalat abban állapodott meg, hogy a földgázkutatás, a termelés, szállítás és a teljes LNG-értéklánc folyamatában feltárják az együttműködési lehetőségeket.

Az Oilprice információi szerint a szaúdiakat az orosz LNG fejlesztések érdeklik, míg az oroszok a Saudi Aramco tőzsdei bevezetésében lennének érdekeltek.

Forrás: Oilprice

NR címlapCímlap

A napelemeket is megfertőzte a koronavírus

Elemzés NRGreport, Major András | 2020-02-14 06:11
A napelemeket is megfertőzte a koronavírus

bővebben »

A Tesla titka

A Tesla titka
Vállalatok Szabó Dávid, a Hold Alapkezelő portfóliómenedzsere2020-02-12 07:02

bővebben »

Még több cikk »