Hír

A kőolajipar sztárja az amerikai Permian-mező

NRGreport | 2018.04.26. 13:03

A Permian-medence régóta az Egyesült Államok fontos olajtermelő területe, azonban a legfrissebb adatok alapján ismét az olajkereskedelem középpontjába került.

Az április 13-án zárult héten a területen 3,183 millió hordó kőolajat hoztak a felszínre, ez mintegy 73 ezer hordós növekedést jelent csak áprilisban.

Az Egyesült Államok gyorsan a világ legnagyobb kőolajtermelője lehet – írja az Oilprice. Idén áprilisban eddig 10,540 millió hordós termelésével megelőzte Szaúd-Arábia 9,934 millió hordós termelését és csak egy hajszállal van lemaradva Oroszország 10,97 millió hordós termelésétől.

A Permian-mező 3,183 millió hordónyi kőolajtermelése már összevethető Irak vagy Irán országos adataival hiszen Irak 4,426, Irán pedig 3,814 millió hordó kőolajat termel. Ha az Egyesült Államok OPEC-tag lenne, akkor csak a Permian-mező az OPEC harmadik legnagyobb termelője lehetne – írja összeállításában az Oilprice szerzője.

Míg Irán és Irak az OPEC tagjaként kénytelen korlátozni termelését, addig a Permian-mező esetében a határ a csillagos ég. A 16 milliárd dolláros energetikai eszközöket kezelő Tortoise igazgatója, Rob Thummel szerint a terület legnagyobb hajtóereje a technológia, ezért ezen múlik a kőolajtermelés további növekedése is.

  NRGreport
Címkék
#Permian  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.