Vállalatok

Új villanyautót mutatott be a Nissan

NRGreport | 2018.04.27. 11:07

A kínaiak által bevezetett szigorú szabályozás az autóiparban egy hatalmas lehetőséget nyitott meg az autógyártók előtt, hogy zéró kibocsátású járművekkel árasszák el a világ legnagyobb elektromos autó-piacát, éppen ezért a Pekingi Autószalonon lépten-nyomon belebotlik az ember olyan villanyautókba, melyek kizárólag a kínai vásárlók üdvéért épültek –írja a Villanyautósok.hu.

Nincs ez másképp a Nissan esetében sem: a japán vállalat már jóval az autókiállítás előtt beharangozta, hogy három tisztán elektromos modellt fog felvonultatni a rendezvényen, s meg is kezdődött a fejtörés és számolgatás, hogy vajon az új Nissan LEAF és az IMx Kuro crossover mellett mi lehet majd a harmadik jármű a színpadon. Sokak – a kínaiakat leszámítva az egész világ – csalódására a Nissan azt is elárulta, hogy a rejtélyes villanyautó kizárólag Kínában lesz elérhető.

Az autószalonon aztán lehet, hogy sokan órákig keresgélték a szóban forgó gépkocsit, ugyanis a Sylphy Zero Emission elnevezésű autót első ránézésre könnyedén össze lehet téveszteni az új Nissan LEAF-fel . A hajtáslánc tulajdonságait nem részletezte túl a Nissan, csupán annyit árult el, hogy a kínai hatóságok hivatalos mérései szerint a Sylphy ZE 336 kilométert tud megtenni egy töltéssel, amit a 38 kWh-s akkumulátor biztosít, a villanymotor teljesítménye pedig 80 kW. Az exkluzív kínai villanyautó értékesítése még ebben az évben megkezdődik, további információkat várhatóan akkor tesz közzé a gyártó. A Sylphy ZE egyike azon 20 elektromos autónak, ami a következő öt évben a kínai piacon a Nissan emblémáját viselve fog megjelenni.

  NRGreport
Címkék
#Nissan Leaf  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.