Innováció

Az ABB új elektromos hajtású vízitaxit mutatott be

NRGreport | 2018.05.14. 09:00

Egy SeaBubbles névre keresztelt, futurisztikus, nulla kibocsátású, új kialakítású vízitaxit mutattak be a svájci Genfi-tavon. A jármű mérföldkövet jelent az olyan új közlekedési formák kifejlesztése terén, amelyek nem károsítják a környezetet, illetve nem jelentenek további terhelést a városi infrastruktúra számára.

A vízitaxit hamarosan felszerelik az  ABB AbilityTM Marine Advisory System – OCTOPUS-szal, azzal a szoftvermegoldással, amely segítségével a vízi járművek üzemeltetői a vízi közlekedés optimalizálásához szükséges összes adatot begyűjthetik és elemezhetik.

A prototípus vízi jármű ABB-technológiára alapozott fejlesztését Genf kanton hatóságai, valamint az Energetikai, Közlekedési és Mezőgazdasági Minisztérium (Department of Energy, Transport and Agriculture/DETA) képviseletében Luc Barthassat és Pierre Maudet államtanácsosok támogatták.  A járművet a következő hónapokban még további teszteknek vetik majd alá.

Az ABB AbilityTM Marine Advisory System – OCTOPUS telepítésére a kísérleti projekt keretében május elején került sor. Az OCTOPUS rendszer lehetővé teszi, hogy az ABB valós idejű, a járművek üzemállapotait teljesen lefedő adatokat biztosítson a SeaBubbles üzemirányító központjának.

Az ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) úttörő technológiák vezető fejlesztője és szállítója az energetikai termékek, a robotika és hajtások, az ipari automatizálás és az energetikai hálózatok terén. Ilyen termékeket kínál világszerte a közüzemi energiaszektorban, az iparban, a közlekedésben és az infrastrukturális szektorban működő vevőinknek. Az innováció terén több mint 130 éves múlttal rendelkező ABB napjainkban az ipari digitalizálás jövőjét formálja két világos értékajánlatával, amelyek alapján többletértéket biztosító megoldásokat kínál vevői számára a következő területeken: az elektromos energia eljuttatása az erőművektől a fogyasztóig, illetve az ipari vállalatok automatizálása a természeti erőforrások kitermelésétől a késztermékek gyártásáig. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által szabályozott, teljesen elektromos hajtású autók számára rendezett versenysorozatot a Formula-E névadó partnereként támogató ABB az e-mobilitás határainak kitolásával jelentősen hozzájárul a fenntartható jövő építéséhez. Az ABB több mint 100 országban működik, és 135 000 főt alkalmaz. 

Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult, és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű-, valamint energiaszektorban.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.