Trading

Az OTP és a Mol is tartogathat izgalmakat a héten

NRGreport | 2018.05.14. 07:00

Izgalmakból továbbra sincs hiány a hazai nagyvállalatok részvényei esetében, ezért ismét megnéztük a blue chipek grafikonjait, hogy az előttünk álló hét folyamán mire érdemes majd figyelni a BÉT-en. 

 

OTP

 

Izgalmas heteket tudhat maga mögött az OTP, a bankpapír árfolyama az elmúlt hónapokban a 11 000 és 11 780 forint közötti sávban mozogott, majd május elején az OTP jelentős forgalom mellett lefelé tört ki a sávból, amelyet további esés követett. A pozitív fordulat múlt pénteken következett, miután a vártnál kedvezőbb gyorsjelentés után a korábbi kereskedési sávjának aljáig, az immár ellenállást jelentő 11 000 forintos szintig rántották fel a papírt, áttörnie azonban nem sikerült azt. Amennyiben az emelkedés folytatódna, a 11 000-es szint leküzdésével rövid távon további tér nyílhat meg felfelé az az OTP előtt, lefelé mindemellett a 10 440-es új lokális mélypontra érdemes figyelni, amelyet letörve ismét az eladók ragadhatják magukhoz az irányítást. 

Az OTP és a Mol is tartogathat izgalmakat a héten

 

Mol

 

A Mol grafikonján februárban megtört a több mint két éve tartó emelkedő trend, majd a hosszú távú emelkedő trendvonal visszatesztelése után lefordult az árfolyam. Az olajvállalat részvényei azóta az alacsonyabb csúcspontok és mélypontok által közrefogott csökkenő csatornában haladnak lefelé, pénteken azonban a csatorna alsóbb régiójából pattant fel az árfolyam. Amennyiben az emelkedés folytatódik, a Mol ismét az ereszkedő csatorna felső szélét tesztelheti meg hamarosan, míg lefelé a csatorna 2664 forint közelében található alsó trendvonalára érdemes figyelni, amely fontos támaszt jelent. 

Az OTP és a Mol is tartogathat izgalmakat a héten

 

Richter

 

Az elmúlt két és fél év folyamán masszív emelkedést mutattak a Richter részvényei, ezután azonban negatív fordulat következett, előbb a vállalat fontos készítményével, az Esmyával kapcsolatos rossz hírek, aztán az Oroszországgal kapcsolatos szankciók és az azt követő drámai rubelgyengülés miatt esett nagyot a Richter árfolyama. Az elmúlt hetek során továbbra is az eladók diktálták az ütemet, a trend pedig lefelé mutat. A múlt héten az árfolyam gyakorlatilag oldalazott, rövid távon az 5500 forintos ellenállás leküzdése után nyílhat meg a további emelkedés lehetősége a papír előtt. 

Az OTP és a Mol is tartogathat izgalmakat a héten

 

Magyar Telekom

 

A Magyar Telekom a 2013 novembere óta emelkedő trendben mozgott, a hosszú távú emelkedő trendvonalat azonban tavaly letörte a részvény, az árfolyam azóta pedig egy csökkenő csatornában halad lefelé. A csatorna felső szélét az elmúlt hetek folyamán többször is megtesztelte, azonban felfelé kitörnie nem sikerült a Magyar Telekom papírjainak, így a kitörés hiányában tovább haladhat lefelé az ereszkedő csatornában a részvény. A Telekom részvényi május 15-én már osztalékszelvény nélkül forognak, így a szelvényvágást követő esés után, rövid távon borúsabbá válhat a technikai kép. 

Az OTP és a Mol is tartogathat izgalmakat a héten

  NRGreport
Címkék
#Magyar Telekom   #Mol   #OTP   #Richter   #tőzsde  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.