NRGreport
Menü

Huszonhat Veszprém megyei középület kapott napelem rendszert

A Veszprém Megyei Kormányhivatal sikeresen pályázott a „Középületek energiahatékonysági fejlesztése” című felhívásra, melynek köszönhetően megyeszerte megújultak a feladatellátást szolgáló középületek.

Az elnyert európai uniós vissza nem térítendő támogatás összege 1 289 453 325 forint.

Dr. Vajda Viktória, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Főigazgató elmondta, hogy a pályázat – melynek kiemelt célja az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság felé történő elmozdulás támogatása minden ágazatban – lehetőséget teremtett arra, hogy a Kormányhivatal használatában lévő egyes épületek energetikai célú fejlesztése megvalósulhasson.

Elhangzott: a beruházás eredményeként a Veszprém Megyei Kormányhivatal gazdaságosabban tudja üzemeltetni a fejlesztésbe bevont középületeket, s a megtakarított költségek segítségével a jövőben újabb lépéseket tud tenni az energiahatékonyság érdekében.

Dr. Vajda Viktória arról is beszélt, hogy az épületeken végzett munkálatok az ingatlan állapotától függően eltérőek voltak, azonban megújuló energia kivitelezésével az épületek mindegyike érintett volt. Több ingatlan esetében valósult meg homlokzat- illetve födémszigetelés, nyílászárócsere, felújítás és fűtéskorszerűsítés.

A megye kilenc járásából, 26 épület lett megújítva, amelyekben az a közös, hogy napelem rendszert kaptak. A kivitelezés 2016. október 14-én indult, két ütemben valósult meg és 2018. áprilisáig zajlott.

Forrás: veol.hu