Vállalatok

Irdatlan mennyiségű üzemanyagot loptak el a Shelltől

NRGreport | 2018.05.24. 11:06

Több mint 40 millió dollár (több mint 11 milliárd forint) értékben tulajdonítottak el üzemanyagot a Shell szingapúri finomítójából a társaság korábbi alkalmazottai – számolt be a Reuters híre alapján a Portfolio. 

A vád szerint a Royal Dutch Shell szingapúri leányvállalatának öt korábbi alkalmazottja 63 alkalommal tulajdoníthattak el üzemanyagot az olajtársaság legnagyobb, Pulau Bukom szigetén üzemelő finomítójából.

Az egykori alkalmazottak összességében 66 141 tonna üzemanyagtól szabadították meg a társaságot, mintegy 32,1 millió dollár értékben 2017 áprilisa és 2018 januárja között. Ugyanakkor három másik korábbi Shell-alkalmazott is jelentős mennyiségű, 16 394 tonna üzemanyagot tulajdonított el a finomítóból, 8,4 millió dollár értékben. 

A korábbi hírek még csak 10 millió dollár körüli kárértékről szóltak, ezt egészítették ki a bíróság elé most benyújtott újabb dokumentumok.

A délkelet-ázsiai térség az illegális üzemanyag-kereskedelem egyik nemzetközi központja, a lopások pedig rendszeresen az alkalmazottak részéről munkaidőben valósulnak meg, ezért az olajtársaság intézkedéseket tett a biztonság fokozása érdekében. Így egyebek mellett a korábbiaknál szorosabb figyelemmel követik a finomított termékek finomítón belüli és azon kívüli útját, a tartályhajók kezelését, illetve tréningeket tartanak az alkalmazottaknak.

A probléma olyan mértékű, hogy a társaság a helyi kormányzati hatóságokkal és iparági szövetségekkel együttműködve is igyekszik megoldásokat találni rá.

 

 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.