Vállalatok

5 milliárd forintos projektfinanszírozási hitelkeret a MET Dunai Solar Parknak

NRGreport | 2018.05.25. 08:50

A MET Csoport európai integrált energiavállalat örömmel jelenti be, hogy – a megújuló energiák irányába történő növekedést célzó stratégiájával összhangban – 5 milliárd forint értékű projektfinanszírozási hitelkeretet zárt le leányvállalata, a MET Dunai Solar Park Kft. számára.

Ebből a hitelkeretből finanszírozzák a MET első magyarországi naperőmű-projektjének építését és üzemeltetését. A Százhalombattára telepítendő napelempark beépített kapacitása eléri a 17,6 MW-ot, amelyet az országos villamosenergia-hálózatba táplálnak be.

A visszkereset nélküli konstrukcióban megállapított hitelkeret futamideje 15 év.

Miután a bankok kiemelt érdeklődést tanúsítottak a megújuló energiaprojekt finanszírozása iránt, a MET csoport a UniCredit Bank Hungary Zrt.-t választotta ki a hitelkeret biztosítására.

Ügynök, biztosítéki ügynök és hitelező: UniCredit Bank Hungary Zrt.

A hitelező jogi tanácsadója: Kinstellar

A MET Csoportról

A svájci központú MET Csoport európai integrált energiavállalat, tevékenysége kiterjed a földgáz-, az áram- és a kőolajpiacra is. Leányvállalatai révén 15 országban van jelen, összesen 23 nemzetközi kereskedelmi csomóponton és 28 ország gázpiacán aktív. A kontinentális Európa gázfogyasztásának körülbelül 8 százalékát forgalmazza a MET (a 2017-es európai fogyasztás 465 milliárd köbméter, a MET Csoport által kereskedett mennyiség 35 milliárd köbméter), ez csaknem négyszerese az éves magyarországi gázfogyasztásnak (9 milliárd köbméter).

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.