Vállalatok

Gigafactoryt épít a Tesla Kínában

NRGreport | 2018.06.08. 11:26

Az elektromos autók tömeggyártása érdekében egy Gigafactory üzem építéséről folytat tárgyalásokat a Tesla Kínában. A Tesla Sanghajban építené fel gigantikus üzemét, ahol az elektromos autókat és a hozzájuk szükséges akkumulátorokat gyártanák. Erről Robin Ren, a Tesla értékesítési igazgatója beszélt a részvényesek közgyűlésén.

A Tesla Sanghajban már rendelkezik egy technológiai fejlesztési központtal, Kína pedig a világ legnagyobb elektromos autópiaca. A Tesla közben Európában is helyszínt keres egy óriás gyártóüzem építéséhez. A Tesla azzal indokolja az elgondolást, hogy a megfizethető árú elektromos autók gyártásához minden kontinensen kell lennie legalább egy üzemüknek. A terv azonban az, hogy 10-12 Gigafactoryt építenek szerte a világon.

A közgyűlésen megerősítik pozíciójában Elon Musk elnök-vezérigazgatót is. Musk azért került az elmúlt hetekben támadások kereszttüzébe, mert a Model 3 gyártásában fennakadások történtek, és a gyártási volumen messze elmaradt a tervezettől.

GettyImages-458885688

Fotó: Bloomberg / Getty Images Hungary

Az elnök-vezérigazgató a mostani közgyűlésen ismét azt állította, hogy az év közepére sikerül megvalósítani a tervet, és heti 5 ezer Model 3-at gyártanak majd. A Tesla részvénye nyolc százalékkal áll év eleji árfolyama alatt és mintegy 25 százalékkal a szeptemberben elért árfolyamcsúcsa alatt. Az idei első három hónapban a Tesla 710 millió dollár veszteséget szenvedett el.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.