Vállalatok

OMV-célárat emelt az Erste

NRGreport | 2018.06.13. 15:21

60,8 euróról 63,7 euróra emelte az OMV-részvényre vonatkozó célárfolyamot az Erste Research Group.

A változtatást két fontos okkal magyarázta Pletser Tamás, az Erste Research Group EMEA olaj- és gázipar elemzője. Egyrészt, Pletser mind az idei (75 dollár/hordó és 21 euró/MWH a Brent és a TTF spot ár), mind a jövő évre (80 USd/bbl és 21 EUR/MWh) is a korábbiaknál magasabb olaj- és gázárakat vár. Emellett belevette az új akvizíciók hatását is (Új-Zéland és Abu Dhabi), amelyek várható eredményességét ugyan nehéz jósolni, mert nincsenek profitábilitási adatok, de a mostani szénhidrogén árak mellett valószínűleg értéknövelő beruházásokról van szó – kommentálta a módosítást.

Az OMV Abu-Dzabiban 1,5 milliárd dollárért szerzett 20 százalékos részesedést két offshore olajmezőben. A társaság Új-Zélandon pedig hatéves kutatási programot indít, jellemzően szintén offshore területeken.

Az OMV-részvényre ajánlást kiadó 18 elemző közül 9 tart érvényben vételi ajánlást, 6 tartásra, 3 pedig eladásra javasolja a papírt. A célárak átlaga 57,41 euró.

Az Erste 63,70 eurós célára a harmadik legmagasabb, két elemző ugyanis ennél is magasabb, 72, illetve 70 eurós célárat tart érvényben az OMV-részvényre, míg a legalacsonyabb célár 46 euró. 

OMV-célárat emelt az Erste

  NRGreport
Címkék
#árfolyam   #céláremelés   #Erste Group   #OMV   #tőzsde  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.