Vállalatok

Ez a videó megmutatja, mivel lehet rávenni a Google-t 550 millió dollár befektetésre

NRGreport | 2018.06.20. 12:27

Stratégiai partnerséget kötött a Google és a kínai JD.Com. Az amerikaiak 550 millió dollár (azaz 150 milliárd forint) készpénzt juttatnak a kínai vállalatnak, cserébe megkapják annak 27 millió új kibocsátású részvényét.

A két cég együtt fog dolgozni olyan új technológiák fejlesztésén, amelyeket elsősorban a kiskereskedelemben lehet majd használni. Ha nem tudod kapásból, hogy mit csinál a JD.Com, akkor valószínűleg nem vagy egyedül, pedig ez a cég Kína második legnagyobb elektronikus kereskedelmi vállalkozása (az Alibaba után).

A JD.Com az Alibabához hasonló online technológiai háttér, a kereskedők ennek segítségével nyithatnak internetes üzleteket, adhatnak el árukat. A szolgáltatásnak jelenleg több mint 300 millió aktív felhasználója van, a cég bevétele tavaly 55,7 milliárd dollár volt. Összehasonlításul: ez már kevéssel több, mint a Google 2017-es, 109 milliárd dolláros bevételének a fele.

A JD. Com azonban így is akkora vállalat, hogy a Google még ezzel a befektetéssel is csak kevesebb mint 1 százalékos tulajdonosa lesz (a legnagyobb részt, azaz 20 százalékot jelenleg a szintén kínai Tencent tartja a kezében).

A JD.Com sanghaji raktára (állítása szerint) az első olyan egység a világon, amelyik gyakorlatilag teljesen automatizált, szinte egyetlen ember sem dolgozik már benne. Az alábbi videón elég látványosan mutatják be, hogy hogy néz ki egy ilyen raktár, amely állítólag automatizálásban még az Amazon amerikai egységeinél is előbbre tart.

Ahogy a CNBC írásából kiderül, akár mi is hamarosan találkozhatunk a JD.Com által forgalmazott árukkal, mert a tervek szerint ezek beépülnek majd a Google Shoppingba, vagyis a keresőóriás termékösszehasonlító rendszerébe.

  NRGreport
Címkék
#automatizálás   #google   #jd.com   #Kína   #robotika  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.