Vállalatok

Hivatalos: íme a szemrevalóra sikeredett, dízel nélkül támadó új Volvo S60

NRGreport | 2018.06.21. 14:13

A kínai tulajdonban lévő svéd márka ígéretéhez híven az Egyesült Államokban leplezte le legfrissebb modelljét.

A Volvo az Egyesült Államokban felavatta vadonatúj gyártóüzemét és ennek kapcsán gyorsan le is leplezte az ott gyártandó vadonatúj S60-as modellt. A márciusban bejelentett és általunk nemrégiben alaposan letesztelt V60-as kombi szedán kivitelének tekinthető S60 formailag kevés meglepetéssel szolgál, vagyis hozza azt a skandináv designt, melyet a közelmúltban kijött Volvók esetében már megszeretett a piac. Íme:

© Volvo

Az új S60-as 12 centiméterrel hosszabb az elődjénél, a tengelytávja pedig 9,6 centiméterrel nőtt, ami a korábbiaknál sokkal tágasabb beltérrel kecsegtet. Elöl megkaptuk a szokásos Thor-kalapács formájú LED-es fényszórókat, hátul pedig az S90-es enyhén véleményes C-formájú lámpái köszönnek vissza.

© Volvo

A kínai Geely tulajdonában lévő svéd márka képviselői már korábban bejelentették és most újfent megerősítették, hogy az új S60-as a Volvo történétében az első olyan modell, melyhez már egyetlen piacon sem rendelhető dízelmotor. Érdekesség, hogy a puttonyos V60 viszont még készül gázolajos erőforrásokkal.

© Volvo

A T5-ös benzines alapmodell 250 lóerőt küld az első kerekekre, a T6-os változat 316 lóereje pedig már mind a négy kerékre megérkezik. A plugin hibridek közül a T6 Twin Engine 340 lóerős, a T8 Twin Engine pedig kereken 400 lóerős produkciót ad elő. A csúcsmodell a T8 Polestar Engineered, mely sportosra faragott kiadás 415 lóerős teljesítménnyel rendelkezik.

© Volvo

A motorok mind 2 literesek és 4 hengeresek, és 8 sebességes automataváltó csatlakozik hozzájuk, illetve a későbbiekben várhatóan egy gyengébb, 190 lóerős T4-es változat is érkezni fog.

© Volvo

Német lapértesülések szerint a Volvo S60 európai alapára 29 ezer euró, vagyis mintegy 9,4 millió forint magasságában fog alakulni. A forgalmazás 2018 utolsó negyedévében kezdődik meg.

© Volvo

 

© Volvo

© Volvo

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.