Vállalatok

Tovább terjeszkedne a régióban a Mol

NRGreport | 2018.06.22. 09:13

A Mol magyarországi operatív működésért felelős vezetőjének idén júniusban kinevezett Ratatics Péter adott interjút a Bloombergnek. 

Az interjú fontosabb részletei: 

→ A Mol fogyasztói szolgáltatások szegmensének EBITDA-ja a tavalyi 358 millió dollárról 12 százalékkal 400 millió dollárra emelkedhet idén, a növekedés annak köszönhető, hogy az olajipari vállalatnál tovább nő az autómegosztásból vagy az önálló kiskereskedelmi márkaként üzemelő Fresh Corner üzletekből származó bevételek.

→ A vállalat továbbra is érdekelt abban, hogy üzemanyagtöltő állomásokat vegyen a régióban. Csehországban, Szerbiában és Romániában hajthat végre akvizíciókat a Mol.

→ A következő időszakban az üzleti eredményhez az üzemanyagok értékesítése továbbra is nagy mértékben hozzájárul, és bár a üzemanyagokon elért marzsok növekedhetnek, a nem üzemanyagokból származó bevételeken a marzs nagyobb mértékben emelkedhet.

→ A Mol már közvetlenül a fogyasztási cikkeket gyártó cégekkel egyezik meg, ahelyett, hogy kiskereskedő cégekkel kötne megállapodást, mint ahogy azt az OMV teszi a Spárral.

→ Az elektromos autók térnyerése miatt a Mol jövőre 250 töltőoszlopot telepít majd partnereivel. A részben elektromos autókra építő autómegosztó szolgáltatásnál, a Mol Limónál is tovább növelik az elektromos autók számát, a nyáron megvizsgálják annak a lehetőségét, hogy a rendszert más régiós országok fővárosaiban, Prágában, Pozsonyban, Belgrádban vagy Zágrábban is kiépítsék.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.