Trading

Igazán jó hírt közölt a Tesla

NRGreport | 2018.07.04. 06:39

 

Közzétette a Tesla a várva várt gyártási számait, a második negyedévben összesen 55 339 autó gördült le a gyártósorairól. A hírre több mint 5 százalékos pluszban nyitott a Tesla árfolyama a mai amerikai kereskedésben. 

A Tesla teljesíteni tudta Elon Musk januárban tett bátor vállalását és megvolt az ötezer darabos heti termelés a Model 3-ból a negyedév utolsó hetében: egészen pontosan 5031 darabot gyártottak le 7 nap leforgása alatt.

A teljes negyedévben 28 578 darab Model 3 autót gyártott a Tesla, a Model S és a Model X autókból pedig összesen 24 761 darabot. A teljes gyártási volumen 55 339 darab volt, 55 százalékkal több, mint az első negyedévben.

Nem csak hogy fenn tudja majd tartani a termelési volument a Tesla, a cég várakozásai szerint a következő hónap végére heti 6000 darabra emelkedhet a Model 3 gyártása. A menedzsment megerősítette a harmadik negyedévre vonatkozó eredményvárakozását is, miszerint a nettó eredmény és a cash flow is pozitív lehet a harmadik és a negyedik negyedévben.

A Tesla árfolyama 5 százalék feletti emelkedéssel kezdte a hétfői amerikai kereskedést. A mostani hírnek azért lehet nagy jelentősége, mert a Tesla árfolyamának hónap elején indult ralija az elmúlt pár napban kifulladt döntően azért, mert a befektetők kivártak az újabb vételekkel a friss gyártási adatok előtt. 

Igazán jó hírt közölt a Tesla

  NRGreport
Címkék
#elektromos autó   #Tesla   #tőzsde  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.