Fenntarthatóság

Megnyílt a MEGA-E töltőhálózat első állomása

NRGreport | 2018.07.04. 15:16

Tegnap óta használható az Allego által vezetett MEGA-E európai töltőhálózat projektjének legelső villámtöltője, mely a hollandiai Eindhoven városában, az A2-es és A67-es autópálya mellett fekvő Van der Valk Hotel mellett talált otthonra.

A MEGA-E (Metropolitan Greater Areas Electrified) mozaikszó utal rá, hogy a 350 kW-os teljesítményű töltők az európai metropoliszokban kapnak helyet, mégpedig az Allego tervei szerint legalább 10 nagyvárosban összesen 322 töltőberendezés kerül letelepítésre. Az eindhoveni hotel az elmúlt években egy fontos találkozási ponttá vált az üzletemberek életében, köszönhetően a 2012-ben befejezett konferencia-központnak, ami arra ösztökélte a tulajdonosokat, hogy maximális rugalmasságot kínáljon az oda látogatóknak, és lehetőséget nyújtson az elektromos autóval érkezőknek a töltésre, kedvezve ezzel azon villanyautósoknak is, akik csak egy kávéra ugranának be a töltés unalmas percei alatt. Ennek következtében a hotel körül már egy komplex töltőcsomópont alakult ki, ahol a teslásokat 24 Supercharger, a többi autóst pedig négy 11 kW-os töltő, két 50 kW-os Allego Triple Fast Charger, a MEGA-E négy 350 kW-os folyadékhűtésű villámtöltője, valamint tizenhat 22 kW-os töltő az Allego ChargingPlaza jóvoltából. Ezáltal a „Green Zone”-ra elnevezett terület bármelyik elektromos jármű számára tökéletes helyszín a töltésre.

„Büszkék vagyunk rá, hogy mi kínálhatjuk fel a töltési megoldások legmodernebb generációját ezen a kiváló helyszínen, és hogy Eindhoven a legelső város, ahol a MEGA-E nagyteljesítményű töltőhálózatának első töltője helyet kapott. Az elektromos autók új generációja mintegy 100 kilométernyi hatótávval tud majd feltöltődni 5 perc alatt. A Van der Valk hotellel közösen megmutatjuk, hogy elektromos járművel járni egyre kényelmesebb, és hogy hatékony együttműködéssel lehetővé tudjuk tenni a tiszta közlekedést. Ez ráadásul egy tökéletes példa más területek tulajdonosai számára is” – kommentálta Anja van Niersen, az Allego vezérigazgatója.

Bár az Allego kezdetben a finn Fortum vállalattal dolgozott együtt a MEGA-E projekten, ez utóbbi márciusban egyéb elfoglaltságokra hivatkozva kilépett a programból, így az Allego jelenleg az egyedüli kezdeményező az Európai Unió által 29 millió euróval támogatott projektben, várva a partnerek jelentkezését.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.