Vállalatok

Távozik az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. igazgatóságának elnöke

NRGreport | 2018.07.04. 05:22

Az állami tisztségviselők összeférhetetlenségére vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően lemondott az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. igazgatóságának elnöke. Kaderják Péter államtitkári kinevezésére tekintettel vált meg az ALTEO Nyrt. legfelső irányító testületében betöltött tisztségétől. 

„Kaderják Péter 2010 májusa óta, szinte a kezdetektől, volt az ALTEO igazgatóságának tagja, majd elnöke. Ezúton köszönjük neki, hogy szakmai munkájával segített emelkedő pályára állítani a vállalatcsoport. Távozásával az ALTEO ugyan elveszti egyik támaszát, a hazai energetikai szektor ugyanakkor egy hazai és nemzetközi szinten is elismert energetikai szakértő szakpolitikussal gazdagodik. Péternek ezúton is köszönjük a nyolc éven tartó töretlen támogatást, és sok sikert kívánunk neki a jövőben, egyebekben pedig dolgozunk tovább vállalati stratégiánk megvalósításán: a nemzetközi terjeszkedés előkészítésén, a közel 15 milliárd forint értékű beruházási-befektetési programunk megvalósításán” – emelte ki az elnök távozása kapcsán Ifj. Chikán Attila.

Kaderják Péter távozásával a vállalatcsoport igazgatósága hat taggal továbbra is működőképes, ügyrendje értelmében a testület elnökét, alelnökét és a vezérigazgatói cím használatára jogosult személyt tagjai közül maga választja meg, amelyre a legközelebbi igazgatósági ülésen kerül sor.

A címlapkép forrása: MTI Fotó: Kovács Attila

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.