Vállalatok

Így zöldít a Suzuki

NRGreport | 2018.07.09. 13:41

A Suzuki Motor Corporation Japánban a 2017-es pénzügyi évben a jármű-újrafeldolgozási bevételéből nettó 552 millió jent (1,3 milliárd forint) forgatott vissza az üzletágba.

A cég közleménye szerint a Suzuki a vizsgált időszakban 3,1 milliárd jent (mintegy 7,7 milliárd forint) fordított a járműalkatrészek újrahasznosítására, ami az ügyfelek által ebből a célból befizetett díjakból (3,7 milliárd jen, azaz közel 9 milliárd forint) valósult meg, így a cég számára az eszközök újrahasznosítása nettó 551,92 millió jen többletet eredményezett. 

A Suzuki a környezet és az élővilág iránti felelősségvállalásának jegyében, valamint a jármű-újrafeldolgozás előmozdítása érdekében ebből a többletből 460,0 millió jennel járul hozzá a Japan Foundation for Advanced Auto Recycling (a fejlett autó-újrafeldolgozásért létrehozott japán alapítvány) működéséhez és a fejlett autó-újrafeldolgozási üzletág fejlesztéséhez. Az újrahasznosítási költségek mellett a vállalat 97,62 millió jent fordít a Japan Automobile Recycling Promotion Center (Japán Autó-újrafeldolgozást Elősegítő Központ) működési költségeire.

Közép- és hosszú távon a Suzuki megtesz minden szükséges erőfeszítést a teljes újrahasznosítási költség stabilizálásáért. A közlemény szerint a cég a gépjármű-karosszéria elemek, a légzsákok, illetve a légkondicionáló hűtőközeget alkotó gázok (fluorozott szénhidrogének) megfelelő kezeléséről és újrafeldolgozásáról gondoskodott. Példaként említették, hogy a Suzuki a vizsgált időszakban a gépjármű-karosszériák feldolgozásából több mint 55 ezer tonna hulladékot, légzsákokból pedig 1 200 000 darabot gyűjtött be, előbbinek 98,1 százalékát, utóbbinak pedig 93,8 százalékát hasznosították újra.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.