NRGreport
Menü

Jó befektetés lehet a lakossági napelem

Befektetésnek is jó a háztartási napelem-rendszer kiépítése Kiss Ernő, a Magyar Napelem, Napkollektor Szövetség elnöke szerint.

"Jelenleg közel húszezer háztartásban van napelemes rendszer, ezek teljesítménye átlagosan 8,7 kilowatt. A lakosági és a kisvállalati szektor folyamatosan bővül, minden évben hozzávetőlegesen 10 ezer háztartással bővül ez a szegmens"– mondta Kiss Ernő, a Magyar Napelem, Napkollektor Szövetség elnöke az InfoRádiónak.

A Napkollektor Szövetség elnöke szerint olyan mértékben csökkentek a napelemes berendezések árai, hogy Magyarországon egy átlagos család, illetve kisvállalat számára nyolc-tíz év alatt térül meg egy napelemes rendszer.

"Mivel egy ilyen rendszer élettartama 30-40 év, ezért ez a megtérülés rendkívüli kedvező, és rendkívüli befektetés is, ha valakinek van megtakarítása" – mondta Kiss Ernő, aki szerint 10 éves megtérülés esetén 10 százalék hasznot jelent, 8 évnél pedig 12,5 százalék is kijön, ami pénzügyi befektetésnek is kiváló a napelemek esetében.

 

NR címlapCímlap

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

Fenntarthatóság Willem H. Buiter, a Citigroup volt vezető közgazdásza, a Columbia Egyetem vendég-professzora, Copyright: Project Syndicate, 2020 | 2020-02-21 05:57
Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

bővebben »

A Tesla titka 2.

A Tesla titka 2.
Vállalatok Szabó Dávid, a Hold Alapkezelő portfóliómenedzsere2020-02-20 05:59

bővebben »

Még több cikk »