Vállalatok

Sokat spórolhat a Siemens a dubaji repülőtérnek

NRGreport | 2018.07.26. 13:41

Közel az ötödével lehet kisebb a dubaji repülőtér energiafogyasztása annak köszönhetően, hogy a légikikötőbe telepítik a Siemens Building Technologies adatanalitikai és intelligens épülettechnológiai megoldásait.

A németországi cég közleménye szerint a repülőtér 1-es, 2-es, 3-as termináljában és a 3-as terminálhoz tartozó B épületrészben (Concourse B) történik a fejlesztés.

Az épületek lég- és víztechnikai megoldásait érintő, hétéves projekt eredményeként várhatóan a szén-dioxid-kibocsátás mintegy 25 ezer tonnával, az éves villamosenergia-fogyasztás 50 gigawattórával, a vízfogyasztás pedig csaknem 80 millió literrel csökkenthető. A projekt a Dubai Airports társaság átfogó energiatakarékossági stratégiájának része, amelynek célja, hogy az általa üzemeltetett mindkét repülőtér környezetterhelését jelentősen mérsékeljék.

A projekthez a Siemens által tervezett, testre szabott energiaoptimalizálási megoldás a Siemens számos fizikai és digitális technológiáját felhasználja. Így optimalizálhatóvá válik a szellőzőrendszer, a hűtővízrendszer, a frisslevegő- és a szekunder frisslevegő-ellátás, valamint a használt levegőt kivezető rendszer.

A projekt tervezése, megvalósítása, a technológia üzembe helyezése, átadása, működtetése és karbantartása a Siemens feladata, csakúgy mint az energiamegtakarítás igazolása, garantálása és mérése hét éven keresztül.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.