Vállalatok

Autóipari beszállítóval szerződött a PannErgy

NRGreport | 2018.08.01. 20:01

A PannErgy Nyrt. leányvállalata, a Kuala Kft. 10 éves hőszállítási szerződést kötött a japán hátterű GS Yuasa Magyarország Kft-vel. A társaság autóipari beszállítóként az elektromobilitásban használatos lítiumionos akkumulátorokat Miskolcon fogja gyártani. 

A Kuala Kft., mint hőtermelő geotermikus forrásból látja el hőenergiával a japán GS Yuasa Magyarország Kft. Miskolc Déli Ipari Parkba települő üzemét. A megállapodás értelmében a geotermikus hőszolgáltatás indítása még az idei évben várható.

A geotermikus hőenergia fogyasztás évente 3000 GJ körül várható. A PannErgy csoport vállalta a gyár hőközpontjába telepítésre kerülő leválasztó hőcserélőig a hőellátáshoz szükséges távvezeték beruházását.

A Miskolci Geotermikus Projekt elsődleges hőfogyasztója a Miskolc város távfűtését biztosító Miskolci Hőszolgáltató Kft-t., amelyet öt éve szolgál ki geotermikus energiával. Emellett a rendszer kapacitása lehetővé teszi további másodlagos fogyasztók ellátását is.

Bokorovics Balázs a PannErgy Nyrt. igazgatótanácsának elnöke szerint a megállapodással egyedülálló fenntartható környezetbarát energetikai folyamat jön létre, tekintettel arra, hogy részben a geotermikus hő felhasználásával valósul meg a lítiumionos akkumulátorok gyártása.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.