Fenntarthatóság

Hivatalos: 600+ lóerős a Porsche első villanyautója, retteghet a Tesla?

NRGreport | 2018.08.01. 05:43

Ahogy az várható volt, a német prémiumgyártó első elektromos autója egyáltalán nem lassú, és a töltési sebességével sem lesznek gondok.

Porsche még 2015 őszén az akkori Frankfurti Autószalonon leplezte le első tisztán elektromos hajtásláncú prototípusát, a Mission E-t, melynek várhatóan valamikor jövőre érkezik meg a sorozatgyártásba küldendő változata. Erről nemrégiben annyit már sikerült megtudnunk, hogy a neve Taycan, most pedig számos egyéb részletet is elárult róla a gyártó.

Ezek szerint a Porsche Taycan meghajtásáról két villanymotor gondoskodik, melyek közül az egyik az első, a másik a hátsó kerekeket hajtja. Az összeteljesítmény meghaladja a 600 lóerőt, a működéshez szükséges energiát pedig egy nagyfeszültségű lítium-ion akkumulátorból nyeri az autó.

© Porsche

Egy feltöltéssel több mint 500 kilométert lehet majd megtenni a Taycannal, melynek megfáradt akkumulátorát a legmodernebb 800 V-os szupergyors töltővel is fel lehet majd tölteni. A CCS csatlakozós és maximum 350 kW teljesítményű megoldás révén 15 perc alatt annyi energia tölthető a telepbe, hogy azzal mintegy 400 kilométernyi hatótávolságot lehet nyerni.

A 0-100-as sprintidő az ígéretek szerint jelentősen 3,5 másodperc alatt fog alakulni, aminél a legdurvább Tesla Model S ugyan valamivel fürgébb, azonban a Porsche ezt a katapultálást egymás után nemcsak néhányszor tudja majd produkálni, hanem korlátlan alkalommal egészen az aksi lemerüléséig. Ugyancsak impresszív, hogy a 0-200-as gyorsulás alig 12 másodperc alatt megoldható lesz a Taycannal.

© Porsche

Az elektromobilitásra 2022-ig mintegy 6 milliárd eurót fordító Porsche azzal számol, hogy évente körülbelül 20 ezer Taycant fog legyártani. És már akad olyan Tesla tulajdonos, aki látatlanban rendelt belőle egy példányt.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2022 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.