Hír

FIDIC-díjat nyert az ASZE Rt., a Roszatom mérnökvállalata

Hárfás Zsolt, atombiztos.blogstar.hu | 2018.08.02. 14:51

A nemzetközi FIDIC-díj 2018 zsűrije az orosz ASZE Rt. mérnökvállalatnak ítélte oda a minőségdíjat – számol be Hárfás Zsolt, az atombiztos blog szakértője..

A FIDIC-díj 2018-at a Tanácsadó Mérnökök Nemzetközi Szövetsége (FIDIC) évente ítéli oda a legjobb projektnek. Idén az ignalinai atomerőmű leszerelésének részét képező ideiglenes kiégett fűtőelem-tároló projekt kapta meg minőségdíjat. A projektet az ASZE német leányvállalata, a Nukem Technologies GmbH valósította meg, amely kiégett fűtőelemekkel és sugárzó hulladékok kezelésével, valamint atomerőmű-leszereléssel foglalkozik. Az üzemen kívül helyezés és leszerelés költségeit az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) által létrehozott nemzetközi alapból fedezték.

A projektet hatékonyan és átláthatóan valósították meg, a résztvevők jelentős részének bevonásával, felhasználva a FIDIC szerződéses rendszerének eszközeit.

A világ legnagyobb RBMK típusú blokkjainak (RBMK-1500) leszerelésével összefüggésben a kiégett nukleáris üzemanyag-tároló létesítmény megépítésének elismerése tanúsítja a Roszatom mérnökvállalatának magas szintű kompetenciáját és technológiai tudását.

A FIDIC-díj 2018 díjátadó ünnepségére 2018. szeptember 9-10. között Berlinben a FIDIC konferencia keretében kerül sor. Ekkor választják ki „Az év legjobb projektjét” a minőségdíjazottak listájáról.

Az ASZE Mérnöki Vállalat Rt. lehetőséget kapott arra, hogy a Nemzeti Tanácsadó Mérnökök és Építészek Szövetsége tagjaként, amely tagja a FIDIC-nek, részt vegyen a versenyen.

  Hárfás Zsolt, atombiztos.blogstar.hu
Címkék
#ASZE   #FIDIC-díj   #Roszatom  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.