Vállalatok

Biogázos céget ad el az Alteo

NRGreport | 2018.08.16. 10:23

Az Alteo-Depónia Kft. adásvételi szerződést kötött az egyszemélyes Exim-Invest Biogáz Ipari és Szolgáltató Kft. tulajdonjogának átruházása tárgyában – olvasható a BÉT közleményében

Az 5,6 millió forint jegyzett tőkéjű Exim-Invest Biogáz még 2010-ben került az Alteo portfóliójába. Az értékesítendő társaság tulajdonában áll egy 511 kW beépített villamosenergia-termelő kapacitással rendelkező kiserőmű, amely a nyíregyházi hulladéklerakó telep egyik ütemében keletkező depóniagázból termelt és értékesített villamos energiát.

Mára azonban az Exim-Invest Biogáz működési területén a kinyerhető depóniagáz tartalék minimális szintűre csökkent, valamint 2018. június 30-án a KÁT rendszerben történő értékesítési lehetősége is megszűnt.

Ennek következtében egy Alteo méretű vállalkozás a továbbiakban nem tudja az általa elvárt profitabilitás mellett üzemeltetni a kiserőművet. Mivel a kiserőmű eredményessége és eszközértéke egyaránt marginális az Alteo eszközportfóliójához viszonyítva, ezért a társaság vezetősége a kiserőművet tulajdonló Exim-Invest Biogáz Ipari és Szolgáltató Kft. értékesítése mellett döntött – áll az indoklásban.

A szerződésben meghatározott feltételek teljesültek, azonban ahhoz, hogy az új tulajdonos jogait gyakorolni tudja, a bejelentést még a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnak is tudomás kell vennie. 

Biogázos céget ad el az Alteo

 

  NRGreport
Címkék
#ALTEO   #biogáz   #Exim-Invest Biogáz   #kiserőmű   #MEKH  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2022 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.