Vállalatok

A Ruszatom Szerviz képviseletet nyitott Magyarországon

NRGreport | 2018.08.21. 05:22

A Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern villamosenergetikai divíziójának  tagvállalata, a Ruszatom Szerviz képviseletet nyitott Budapesten – közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a magyar iroda a Ruszatom Szerviz Rt. harmadik külföldi fióktelepe a Bulgáriában és Örményországban lévők mellett.    

Jevgenyij Szalkov, a Ruszatom Szerviz Rt. vezérigazgatója a közleményben kiemelte, hogy vállalatukat többéves munkakapcsolat köti össze magyar partnerekkel, egyebek közt a paksi atomerőművel való együttműködés keretében berendezéseket szállítanak, műszaki és egyéb tanácsadói szolgáltatásokat nyújtanak. Abban bíznak, hogy a magyarországi képviselet megnyitása mindkét vállalat számára előnyös lesz – közölte a Ruszatom Szerviz Rt. vezérigazgatója.

A közlemény szerint az együttműködést további területekre terjesztik ki, a tervek között szerepel képzési központok korszerűsítése, a jelenlegi berendezések cseréje, a Paks II. atomerőmű személyzetének felkészítése az új blokkok biztonságos üzemeltetésére.

A Ruszatom Szerviz Rt. a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern villamosenergetikai divíziójának tagvállalata. A cég az Oroszország határain kívül működő, VVER-technológiát használó atomerőművek számára nyújt teljes körű szolgáltatást az üzemeltetés és a javítás-karbantartás terén. 

A Ruszatom Szerviz Rt. vezető szerepet tölt be Kínában, Iránban, Bulgáriában és Örményországban a VVER típusú blokkon zajló üzemidő-hosszabbítási, karbantartási, illetve korszerűsítési munkálatok fővállalkozójaként.

Az idén májusban, a Szocsiban tartott Atomexpo nemzetközi konferencián szerződést írt alá a meglévő keretmegállapodás alapján Jevgenyij Szalkov, a Ruszatom Szerviz vezérigazgatója és Hamvas István, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. akkori vezérigazgatója a műszaki tanácsadói tevékenységről és az alkatrészszállításról.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2022 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.