Vállalatok

Végre tervezhető lesz az áramszünet

NRGreport | 2018.08.22. 06:21

Az E.On mostantól Google alapú térképen teszi elérhetővé a tervezett üzemszüneteket Facebook és weboldalán. A felületen utca szintű keresésre van lehetőség, illetve egy másik fejlesztésnek köszönhetően a meghibásodás miatti áramszünetekről is kérhető személyre szabott értesítés sms-ben vagy e-mailen.

"A megbízható energiaszolgáltatás érdekében az E.On folyamatosan karbantartja és fejleszti áram- és gázhálózatát. A munkálatok egy része nem végezhető el feszültségmentesítés nélkül, ezekkel a szolgáltatás-megszakításokkal azonban az érintettek előre számolhatnak, így felkészülhetnek a helyzetre. A tervezett üzemszüneteket megmutató Google térkép naponta többször frissül, gyorsan ellenőrizhető rajta minden előre jelzett esemény" – írja közleményében a szolgáltató.

Figyelmeztetnek, a meghibásodás miatti áramszünetek nem tervezhetők előre, így ilyenkor fontos, hogy az érintett ingatlan tulajdonosai mielőbb tájékoztatást kapjanak az őket érintő eseményekről. Egy nyaraló vagy egy hétvégi ház esetében akár hosszabb ideig is üresen áll egy-egy ingatlan, ekkor lényeges, hogy a tulajdonos távollétében is értesüljön az áramszünetről.

Ezért mostantól az E.On honlapján az online ügyintézési lehetőségek között néhány kattintással beállítható, hogy a tulajdonos e-mailes vagy sms értesítést kapjon az ingatlanját érintő áramszünet kezdetekor és a hiba elhárításakor is.

Az új rendszer mellett mind a lakossági, mind a vállalati és önkormányzati ügyfelek továbbra is beállíthatják, hogy egyszeri regisztrációt követően automatikusan kapjanak előzetes e-mailes tájékoztatást az őket érintő tervezett üzemszünetekről is.

A vállalat nem csupán a tervezhetőség terén hajtott fejlesztést, mivel nyár közepe óta Facebook oldalán az ügyfelek, érdeklődök üzeneteit nyár közepe óta Boti, egy, a beérkező kérésekből folyamatosan tanuló chatbot fogadja, a nap 24 órájában rendelkezésre állva.

  NRGreport
Címkék
#áramszünet   #E.ON   #facebook   #google  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.