NRGreport
Menü

Meglódulhat a dízelfogyasztás egy új szabály miatt

Új lendületet adhat a globális gázolajfogyasztásnak az a küszöbönálló szabályozási változás, amelynek célja jelentősen mérsékelni a tengeri hajók károsanyag-kibocsátását. 

A Nemzetközi Tengerészeti Szervezet (International Maritime Orgainzation; IMO) 2020 január elsejétől olyan új standardokat vezet be, amelyek értelmében a hajók a jelenleginél csak jóval alacsonyabb kéntartalmú üzemanyagot használhatnak majd. Az intézkedés hatására a magas kéntartalmú üzemanyagolaj piacán várhatóan túlkínálat alakul ki, az IMO szabályozásának megfelelő, viszonylag kevésbé szennyező termékek - mint a dízel - kereslete viszont alaposan felpöröghet.

Mindez pedig drámai módon megnövelheti a jelenleg használt hajóüzemanyagoknál jóval kevésbé szennyező gázolaj iránti keresletet. Miközben a dízel piaci részaránya már csökken a személyautók üzemanyagpiacain a fejlett világban, a globális hajózási ipar fellendülő kereslete ismét a gázolajtermelés fokozására sarkallhatja finomítókat Richard Robinson, az Ashburton Global Energy Fund igazgatója szerint, aki az átállást az üzemanyagpiac szempontjából is monumentális kihívásnak nevezte.

A globális hajózási ágazat kereslete napi mintegy 3,5 millió hordó, jelenleg még döntősen magas kéntartalmú üzemanyagolaj. Miután az új szabályozás életbe lépése már nincs messze, a kereslet-kínálati viszonyok gyors változásával várhatóan jelentős árváltozásokat és -különbségeket okoz majd az üzemanyagpiacokon.

A jövőben a teher- és személyszállító hajók csak olyan üzemanyagot használhatnak majd, amelyek kéntartalma nem haladja meg a 0,5 tömegszázalékot, szemben a jelenlegi 3,5 százalékos határértékkel. A ma használt üzemanyagok átlagos kéntartalma 2,7 százalék körül alakul. A globális hajózási ágazat átalakítása vagy másképpen, a hajózás "zöldítése" éves szinten legalább 250 milliárd dolláros piacot fog jelenteni a következő öt évben az UBS elemzői szerint.

Forrás: Portfolio