Vállalatok

Sorra nyitja villámtöltőit benzinkútjain a Mol

NRGreport | 2018.08.30. 14:42

Az elmúlt egy hónapban tovább bővült azon budapesti töltőállomások száma (Istenhegyi út, Kerepesi út, Könyves Kálmán körút, Hunyadi utca, augusztustól Váci út is), amelyekre a Mol villámtöltőt telepített – áll a Világgazdaságnak adott válaszban.

A Molt az első olyan hónap tapasztalatairól kérdeztük, amelyben a társaság már pénzt kért e-töltői használatáért. Az augusztusi áramvételezések számáról és bevételéről azonban nem adta meg a kért adatokat a cég, mondván,

a töltőállomásokon értékesített üzemanyag, valamint nem üzemanyag jellegű termékekkel, így az elektromobilitási szolgáltatásokból generált eredményekkel kapcsolatos információkat csak a negyedéves gyorsjelentésben, tehát novemberben osztják meg.

Az árképzés mikéntjéről viszont közölték, hogy abban figyelembe vették a villamos energia árát és a töltők beruházási és működtetési költségeit.

Fotó: Kallus György

A Mol 2012-ben elsőként helyezett üzembe elektromos gyorstöltőt, és azóta is folyamatosan bővíti hálózatát.

A társaság érvelése szerint augusztus elejétől a fogyasztók igényeinek minél szélesebb körű kiszolgálása, a fenntartási költségek, valamint az infrastrukturális beruházások megtérülésének érdekében működteti versenypiaci alapon az e-töltő-hálózatát.

Töltőpontjai mindössze 30 perc alatt képesek menetkészre tölteni egy elektromos autó akkumulátorait.

Az év végéig további tíz elektromos töltőt telepítenek Budapesten, vidéken pedig 15-öt.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.