NRGreport
Menü

Vezércsere az állami gázszolgáltatónál

Bally Attila lett az NKM Földgázszolgáltató Zrt. új vezérigazgatója 2018. szeptember 1-jétől, aki e mellett továbbra is ellátja az NKM Áramszolgáltató Zrt. vezérigazgatói feladatait. Ezzel a teljes kereskedelmi üzletág egy pontból történő irányítás alá kerül a Nemzeti Közművekben. 

Bally Attila egy éve csatlakozott a Nemzeti Közművekhez, az NKM Áramszolgáltató Zrt. vezérigazgatójaként, irányítása alatt a társaság átvette a Magyar Telekom villamos energia ügyfeleit. A Nemzeti Közművek kereskedelmi vezérigazgató-helyetteseként eddig is rálátott az NKM Földgázszolgáltató Zrt. működésére.

Elődje, Králik Gábor irányítása alatt épült ki az elmúlt közel három évben a Nemzeti Közművek országos földgázszolgáltatási üzletága. Ennek keretében többmilliós fogyasztói kört vett át és egységes földgáz portfóliót épített ki a társaság.

2018. szeptember 1-jétől Králik Gábor az MVM csoporton belül, a Magyar Földgázkereskedő Zrt. elnök-vezérigazgatójaként folytatja tovább munkáját. Biczók András, az NKM Földgázszolgáltató Zrt. kereskedelmi vezérigazgató-helyettese 2018. szeptember 1-jétől a cégcsoporton kívül folytatja munkáját.

Forrás: Portfolio