Fenntarthatóság

Percek kérdése: újabb villámgyors autótöltési megoldás érkezik

NRGreport | 2018.09.07. 07:27

Az egyelőre meglehetősen titokzatos technológiával minimálisra lesz csökkenthető a villanyautók töltési ideje.

tisztán elektromos működésű autókat sok mindenért lehet szeretni, van, aki a lokálisan zéró károsanyag-kibocsátás, van, aki a nagy nyomaték, és van, aki a hangtalan suhanás miatt szereti ezeket a jövőbe mutató járműveket. A hosszadalmas töltési procedúra miatt viszont sokan továbbra is távolmaradnak ezektől az autóktól.

Szerencsére mostanság szinte egymás után bukkannak fel az egyre gyorsabb villámtöltők, melyek révén jelentősen lerövidíthető az az idő, amit a villanyautók telepeinek feltöltésével vagyunk kényszerűek eltölteni.

A legfrissebb híradások szerint hamarosan a General Motors is előrukkol majd első saját fejlesztésű gyorstöltőjével, mellyel az ígéretek szerint 10 perc alatt annyi energiát lehet majd tölteni a villanyautókba, hogy azokkal 290 kilométert lehessen megtenni.

A Delta Americas munkatársaival közösen fejlesztett technológia révén percenként átlagosan mintegy 29 kilométernyi hatótávot lehet nyerni. Összehasonlításképp, a Tesla Superchargerek percenként mintegy 10 kilométernyi hatótávnak megfelelő energiát töltenek a kocsikba, a hamarosan bemutatkozó Porsche Taycan pedig percenként várhatóan annyi energiát tud felvenni, amivel 20 kilométeres távolságot lehet megtenni.

A GM azt ígéri, hogy 2023-ban már 20 olyan autót fog forgalmazni, melyek kompatibilisek lesznek az új gyorstöltővel.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.