Vállalatok

Az Ikea elektromos autói lephetik el a világ nagyvárosait

NRGreport | 2018.09.14. 11:13

Fontos bejelentést tett az Ikea pénteken: a világ öt nagyvárosában kizárólag zéró-emissziós járművekkel végzik majd a házhozszállítását 2020-ra. A távlati céljaik pedig még ennél is sokkal merészebbek – írja a Portfolio. 

Az Ikea, a világ legnagyobb lakásbútorokat árusító cégcsoportja komoly célokat tűzött ki maga elé: 2020-ra szeretnék elérni, hogy flottájuk, amellyel a házhozszállítási szolgáltatásaikat végzik, 25 százalékban olyan járműveket tartalmazzon, amelyek zéró emissziósak.

A bejelentés szerint a járművek lehetnek tisztán elektromosak, vagy más alternatív meghajtásúak, az egyetlen kritérium az, hogy ne bocsássanak ki káros-anyagokat üzemeltetésük során.
 

Elengedhetetlen számunkra, hogy fenntartható módon fejlesszük üzleti tevékenységünket. Éppen ezért pörgetjük fel az elektromos autókra történő átállást öt nagyváros belvárosában – jelentette ki Jasper Brodin, az Ikea vezére.

Ez az öt nagyváros pedig nem más, mint Amszterdam, Los Angeles, New York, Párizs és Sanghaj. De ez csak az első lépés, az Ikea ugyanis 2025-re még merészebb tervvel állt elő, szeretnék elérni, hogy a teljes flottájuk zéró emissziós legyen.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.