Fenntarthatóság

Az újrahasznosítás guruja is előad a budapesti fenntarthatósági konferencián

NRGreport | 2018.10.05. 15:37

A VERGE Vanguard Awards díjjal kitüntetett, a chipses zacskóból locsolókannát, cigarettacsikkekből köztéri padokat, tengeri szemétből samponos flakont gyártó, magyar származású Tom Szaky, a TerraCycle alapítója és ügyvezetője Budapesten ad elő, a The Universal Sea – Pure or Plastic?! konferencián.

Tom Szaky

Tom Szaky

Forrás: Kreatív Online

A Creative Europe által támogatott projekt fókuszában a fenntarthatóság, a környezetvédelem, azon belül is elsősorban a vizeink védelme áll. A program célja egyrészt az, hogy ösztönözze a művészeket a társadalmi felelősségvállalásra, és ennek jegyében három open call-t is hirdetett azzal a hívószóval, hogy lehet-e a művészet a változások katalizátora. Másrészt szeretne egy olyan platformot teremteni, ami kapcsolódási lehetőséget biztosít vállalkozók és művészek között.

Az egy éve futó projekt zárófesztiváljának legfontosabb eleme az egynapos konferencia a TRIP Hajón, ahol prezentációk és kerekasztal beszélgetések váltakoznak majd hazai és nemzetközi szakemberek, akadémikusok, művészek közreműködésével.

A program október 5-én, pénteken 9.30-tól 17.30-ig tart, a részvétel ingyenes, de a belépéshez ezen a felületen kell regisztrálni. Az előadókat és a részletes programot a Facebook-eseményben lehet böngészni.

 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.