Vállalatok

Több orosz gázt vesz Ausztria

NRGreport | 2018.11.06. 08:17

Növeli gázszállításait Ausztriába a Gazprom, az osztrák állami OMV olajtársaság és az orosz cég megállapodása szerint a meglévő gázszállítási szerződés teljes időtartamára évi egymilliárd köbméterrel, 20 százalékkal emelik meg a mennyiséget. 

A szerződést az OMV vezérigazgatója Rainer Seele és a Gazprom vezérigazgatója Alekszej Miller hétfőn írta alá Szentpéterváron. Az OMV és a Gazprom júniusban állapodott meg az évi ötmilliárd köbméteres gázszállítási szerződés meghosszabbításáról 2028-tól 2040-ig. A mostani szerződésmódosítással a tételt évi hatmilliárdra emelték – tájékoztatta az OMV szóvivője az APA hírügynökséget.

Az év első tíz hónapjában az alsó-ausztriai Baumgarten gázelosztó központba érkező orosz gázszállítások egyharmaddal, 8,8 milliárd köbméterre emelkedtek. A baumgarteni gázelosztó központ több országba is szállít gázt. Ausztria éves gázigénye mintegy 8 milliárd köbméter. A baumgarteni elosztó központba több forrásból is érkezik földgáz, Oroszország mellett például Norvégiából. 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.