Szabályozás

MEKH: december 5-ig lehet kérni a METÁR kérelmek új elbírálását

NRGreport | 2018.11.07. 07:01

A METÁR kérelmezők 2018. december 5-ig kérhetik, hogy a támogatási keret kimerülése miatt elutasított kérelmeiket a MEKH a rendeletében kihirdetett új feltételekkel – a következő évre meghatározott korlát terhére – bírálja el.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a METÁR támogatási mértékeket minden év november 1-jéig felülvizsgálja és rendeletben közzéteszi. A MEKH a megújuló energiaforrásból termelt villamos energia működési támogatásának mértékéről szóló 13/2017. (XI. 8.) MEKH rendelet módosításáról szóló 10/2018. (XI. 5.) MEKH rendelettel kihirdette a 2019. január 1-től érvényes értékeket.

Azok, akik kötelező átvételre vagy pályázati eljárás alá nem tartozó zöld prémiumra nyújtottak be kérelmet, de a 2018. évi támogatási keret kimerülése miatt kérelmüket elutasították, a MEKH rendelet kihirdetését követő egy hónapon belül – 2018. december 5-ig – kérhetik beadványuk új feltételek szerinti elbírálását a következő évre meghatározott korlát terhére. Ebben az esetben a MEKH a korábban elutasított kérelem beérkezésének eredeti dátumát veszi alapul.

A nyilatkozatot 2018. december 5-ig lehet benyújtani, kizárólag abban az esetben, ha ezen dátumig a METÁR kérelem támogatási keret kimerülése miatti elutasítása már véglegessé vált. Az elutasítás azt jelenti, hogy a MEKH a határozatban megállapította, hogy a kérelem megfelelt minden szükséges feltételnek, de a jogszabályi korlát miatt mégsem adható támogatás.

A sorbaállási nyilatkozatokat kizárólag elektronikusan, a MEKH honlapján közzétett, erre a célra kialakított „MEKH_VFEO_METAR_NYIL” ÁNYK űrlapon lehet megtenni.

A kérelmezéssel kapcsolatos további információk a Villamos energia, Megújuló energiák rovatban olvashatók.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.