Fenntarthatóság

Elektromos buszra váltott a FlixBus Németországban

NRGreport | 2018.11.13. 16:03

A közlekedés, a távolsági utazás egyre több ember számára válik elérhetővé és mindennapivá a világban, ami természetesen nem ideális a környezetünk számára. A légkörbe jutó szennyező anyagok egyre növekvő részéért felelősek az utazásaink, és itt természetesen nem csak az egyéni közlekedésre, de a tömegközlekedésre is gondolni kell. Sajnos az elektromos légi közlekedés és  elektromos tengerjáró hajózás ideje még nem jött el, de a helyi járatok után az elektromos busz egyre inkább életképes lehet a távolsági közlekedésben is.

FlixBus első tisztán elektromos távolsági járata Franciaországban (Yutong Ice 12)

A távolsági buszhálózatot üzemeltető, hazánkban is ismert FlixBus tavasszal kezdett fontos kísérletbe Franciaországban, ahol áprilisban a Párizs-Amiens közötti bő 160 km-es távon kezdett el elektromos autóbuszt használni az utasok szállítására. Az első helyszínt idén október végétől egy újabb, németországi követte. A Frankfurt és Mannheim között közlekedő, a frankfurti repülőtéren és Heidelbergben is megálló járaton cserélték a hagyományos technológiát 100%-osan elektromosra, amivel évi közel 82 tonna szén-dioxid kibocsátástól tudják megmenteni a környezetet. A kibocsátáscsökkentés szénerőművekben termelt árammal természetesen nem valósítható meg, ezért a vállalat a buszban elhasznált energiát teljes egészében megújuló forrásból szerzi be.

A FlixBus Frankfurt Mannheim járatán használt 100%-ban elektromos BYD C9

A BYD C9 típusú, 51 férőhelyes busz naponta kétszer teszi meg oda-vissza az egy irányba bő 110 km-es távot, 207 kWh-ás akkumulátorát éjszakai töltéssel, illetve a végállomásokon kialakított 80 kW-os villámtöltőkkel tudják biztosítani. A teljesen lemerült akkumulátor teljes töltése nagyjából három óra, a hatótáv pedig 200 km.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.