Vállalatok

Elektromos autókba gyártana akkumulátort a Varta

NRGreport | 2018.11.20. 13:06

Ha hirtelen nem ugrott be, hogy mi is az a Varta, akkor képzelje maga elé: ceruzaelem, rajta sárga háromszög és kék alapon fehér VARTA felirat. A nálunk háztartási elemeiről ismert német vállalat elektromos autókban használható lítium-ion telepek fejlesztésébe kezdett, adta hírül a Reuters.

A német kormány 1 milliárd eurót különített el az elektromos autókban használható akkumulátorok fejlesztésének támogatására, ugyanis szeretnék csökkenteni a függést az ázsiai beszállítóktól. A német piacon egyre nagyobb a kereslet az elektromos meghajtású járművekre, de energiatárolók terén importra szorulnak. 

A megújuló energiaforrások tárolására szakosodott Varta mellett a német kormány egyeztet a BASF vegyipari óriásvállalattal, valamint a Ford német leányvállalatával, a Ford-Werkevel is. Az elektromos autók gyártásában érdekelt Volkswagen is jelezte, hogy dolgoznak az ügyön. Peter Altmaier, Németország gazdasági minisztere szerint 2019 első negyedévében születhet konkrét döntés arról, hogy mely vállalatokat milyen felállásban fognak támogatni országos szinten.

A német vállalatok közül egyedül a Varta rendelkezik tapasztalattal a hasonló telepek tömeggyártásában, így jó eséllyel vezető szerepük lehet abban, hogy a német ipar felvegye a versenyt a kínai, koreai és japán gyártókkal. 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.