NRGreport
Menü

Közel félmilliárd forint támogatást nyert el az Alteo

Mintegy 228 millió forint vissza nem térítendő támogatást és közel 250 millió forint visszatérítendő támogatást nyert el az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. leányvállalata, a Sinergy Energiaszolgáltató, Beruházó és Tanácsadó Kft. a Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében című program keretében. A társaság így újabb energiatárolós kutatás-fejlesztési projektbe kezdhet bele. 

A GINOP-2.1.2-8.1.4-16 kódszámú konstrukcióban a támogatási szerződés, valamint a vonatkozó kölcsönszerződés megkötését követőn van lehetőség a támogatások 50 százalékának előlegként való igénylésére. A fennmaradó részek utófinanszírozás keretében hívhatóak le.

Az Alteo tájékoztatása szerint amennyiben a fenti feltételek teljesülnek, egy olyan újabb kutatás-fejlesztési projektbe kezdhet bele a társaság, amelynek célja a különböző paraméterű akkumulátor cellákkal felépített tároló létesítmény integrálása a villamosenergia-rendszerbe. Az energiatárolási tevékenység villamos energia rendszerbe való integrálását az Alteo csoport stratégiai területként kezeli.

Az Alteo csoport életében ez a második ilyen K+F+I tevékenységhez kapcsolódóan elnyert támogatás. A társaság idén augusztusban adta át akkumulátoros villamosenergia-tároló létesítményét Zuglóban, amelyhez a KFI_16-1-2017-0152 számú projekt közel 500 millió forintos támogatást kapott a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból, szintén az "A Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása" pályázati program finanszírozásában. 

Közel félmilliárd forint támogatást nyert el az Alteo

Forrás: Portfolio