Vállalatok

Közel félmilliárd forint támogatást nyert el az Alteo

NRGreport | 2018.11.20. 14:30

Mintegy 228 millió forint vissza nem térítendő támogatást és közel 250 millió forint visszatérítendő támogatást nyert el az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. leányvállalata, a Sinergy Energiaszolgáltató, Beruházó és Tanácsadó Kft. a Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében című program keretében. A társaság így újabb energiatárolós kutatás-fejlesztési projektbe kezdhet bele. 

A GINOP-2.1.2-8.1.4-16 kódszámú konstrukcióban a támogatási szerződés, valamint a vonatkozó kölcsönszerződés megkötését követőn van lehetőség a támogatások 50 százalékának előlegként való igénylésére. A fennmaradó részek utófinanszírozás keretében hívhatóak le.

Az Alteo tájékoztatása szerint amennyiben a fenti feltételek teljesülnek, egy olyan újabb kutatás-fejlesztési projektbe kezdhet bele a társaság, amelynek célja a különböző paraméterű akkumulátor cellákkal felépített tároló létesítmény integrálása a villamosenergia-rendszerbe. Az energiatárolási tevékenység villamos energia rendszerbe való integrálását az Alteo csoport stratégiai területként kezeli.

Az Alteo csoport életében ez a második ilyen K+F+I tevékenységhez kapcsolódóan elnyert támogatás. A társaság idén augusztusban adta át akkumulátoros villamosenergia-tároló létesítményét Zuglóban, amelyhez a KFI_16-1-2017-0152 számú projekt közel 500 millió forintos támogatást kapott a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból, szintén az "A Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása" pályázati program finanszírozásában. 

Közel félmilliárd forint támogatást nyert el az Alteo

  NRGreport
Címkék
#ALTEO   #energiatárolás   #GINOP   #K+F+I   #Sinergy   #támogatás  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.