Vállalatok

A GIIGNL tagjává választották a MET Internationalt

NRGreport | 2018.11.28. 10:03

A MET Csoport európai energiavállalathoz tartozó MET International AG-t (METI) hivatalosan is a GIIGNL (International Group of Liquefied Natural Gas Importers) társult tagjává választották a szervezet Fukuokában rendezett 48. közgyűlésén, 2018. november 12-én.

A tagság elnyerése megszilárdítja a METI elköteleződését és szerepvállalását az LNG-iparágban. Egyben megerősíti a pozícióját, mint LNG-importőr és mint az EU-s piac fontos szereplője, amely 2016 óta jelentős mennyiségű szállítmányt importált. Az LNG-üzletág elindítása óta a METI – a MET Csoport több termékből álló (multi-commodity) downstream portfóliójának köszönhetően – növelni tudta az LNG-importot az Európai Unióba.

A GIIGNL-ről

A GIIGNL non-profit szervezet, amelynek célja az LNG-hez kapcsolódó tevékenységek – a vásárlás, az import, a feldolgozás, a szállítás, az újragázosítás és a felhasználás – promóciója. A csoport fórumot biztosít a tagok információ- és tapasztalatcseréjéhez az LNG-import és az LNG-terminálok működtetése kapcsán, ezek biztonságának, hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére törekedve. A GIIGNL globális fókusszal bír, a tagsága szinte teljes egészében lefedi a nemzetközi cégeket, amelyek LNG importjával és újragázosításával foglalkoznak. A GIIGNL 83 tagja között szerepel a Shell, a BP, a TOTAL, az eni, a Gazprom, a Cheniere, a JERA, a KOGAS, a CNOOC, a Mitsubishi és a Marubeni. A GIIGNL tagjai az LNG-import több mint 90 százalékát kezelik világszerte.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.