Vállalatok

1 millió tanáronként: példaképekre vár jelöléseket a MOL

Támogatott tartalom | 2018.12.05. 15:01

A MOL által 2007-ben alapított MESTER-M Díj 11 éves idén. Az elmúlt évtizedben közel száz utánpótlásedzőt és tehetséggondozó pedagógust, edzőt részesített a vállalat anyagi és erkölcsi elismerésben. A legtöbb jelölés egyetemistáktól vagy a hálás szülőktől érkezik.

A MOL MESTER-M Díjra a pedagógusokat általában saját korábbi diákjaik, tanítványaik jelölik. A díjra online bárki nevezheti tanárát, a legérdemesebb jelöltek közül évente egyszer a MOL Alapítvány kuratóriuma végül összesen 10 személyt díjaz a sport, a művészet, a bölcsészet, valamint a tudomány területeiről. A MOL Alapítvány egyénileg vagy akár csoportosan is várja a jelöléseket, mely 1.000.000 forintos tiszteletdíjat jelent a díjazottak számára személyenként. Az alapítvány az oktatás mellett a kultúra, az egészségügy, a környezetvédelem és a szociális ügyek területén is indít pályázati programokat.

Az évi többszáz jelölés jól mutatja, hogy a kiemelkedő teljesítmény elismerésére nagy az idény a tehetséggondozásban is. „A Mester-M Díjat pedig pontosan azért hoztuk létre, hogy elismerjük és megköszönjük a mentorok, tanárok és edzők elhivatott munkáját és támogatását. Nélkülük sok fiatal tehetség elveszett volna”- emelte ki Gáborné Haáz Andrea, a MOL Alapítvány ügyvezetője.

A MOL 2006-ban hozta létre az Új Európa Alapítványt, amely 2018-ban váltott át a MOL Alapítvány névre. Az Alapítvány a Mester-M Díj mellett évente meghirdeti a MOL Tehetségtámogató Programot és a MOL Gyermekgyógyító Programot. Az alapítvány beszámolói alapján az elmúlt években közel 4800 fiatal sportolót, tudóst, művészt és csapataikat támogatta a MOL Tehetségtámogató Programon keresztül. A MOL Gyermekgyógyító Program keretében 480 projekt nyert el támogatást 2006 óta, és ezáltal több mint 110.000 gyermek gyógyulását segítették.

A MOL Alapítvány a helyi közösségek támogatását és az önkéntesség népszerűsítését idén új keretek közé helyezte: 2018-tól a Helyi Érték Program váltja fel a 2014-2017 között működött KÖSZ! Programot és a MOL Zöldövezet programját.

  Támogatott tartalom
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.