Vállalatok

Felfüggesztette egy gázkereskedő cég engedélyét az energiahivatal

NRGreport | 2018.12.12. 12:57

Felfüggesztette a Kárpát-Gáz Energiakereskedő és Szolgáltató Kft. földgáz-kereskedelmi működési engedélyét szombat reggel 6 órától 90 napra a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH), és intézkedett a felhasználók biztonságos ellátása érdekében – közölte a hivatal kedden az MTI-vel.

A MEKH december 8-i határozata szerint a felfüggesztés oka az, hogy a Kárpát-Gáz Kft. a szállítási rendszerüzemeltetővel kötött hatályos rendszerhasználati, illetve kiegyensúlyozást biztosító szerződését súlyosan megszegte. Emiatt a rendszerüzemeltető a szerződések megszüntetésére vonatkozó nyilatkozatot adott ki.

Közölték, a felfüggesztő határozat közlését követő naptól, december 9-től a felfüggesztés kezdetéig a Kárpát-Gáz felhasználóinak a földgázt a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség (MSZKSZ) biztosítja.

A hivatal szombattól a Kárpát-Gáz Kft. valamennyi felhasználója ellátásának érdekében más földgázkereskedőt jelöl ki a szükséges földgázforrással rendelkező kereskedők ajánlatai alapján. A MEKH a kijelölésről szóló határozatot péntekig közzéteszi, a kijelölésre kerülő kereskedő(k) és a Kárpát-Gáz Kft. korábbi felhasználói között új jogviszony jön létre.

  NRGreport
Címkék
#engedély   #Kárpát-Gáz   #MEKH  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.