Vállalatok

Terjeszkedik a Mol – újabb kutakat vásárolt

NRGreport | 2018.12.13. 09:22

A Gazdasági Versenyhivatal internetes oldalán jelent meg az a közlemény, mely szerint még októberben, a Mol-csoport két cége öt üzemanyagtöltő állomás vásárolt, és ezeket a cég a továbbiakban Mol benzinkútként működteti tovább.

Eszerint a Mol Kiskereskedelmi Ingatlan Kft. és a Mol Nyrt. 2018. október 9-én adásvételi szerződéseket kötött a Mobil Petrol Kft.-vel, a Rompetrol Kft.-vel, a W.W. Impex Kft.-vel és a Fort-Impex Kft.-vel a Pécsett, Gödöllőn, Fülöpszálláson, Jászberény, Jászjákóhalmán és Mezőkovácsházán található öt üzemanyagtöltő állomás megvásárlására.

Az eladóként megnevezett négy céget az Opten céginformációs rendszer adatai szerint érdekes kapcsolati háló köti össze. Az ingatlan eladási főtevékenységgel és 5 millió forintos törzstőkével Kaposszekcsőre bejegyzett Mobil Petrol Kft. tulajdonosai közt megtalálható a Fort-Impexet vezető Éniszné Horváth Edit, aki miközben a tavaly 155 millió forintos nettó árbevételt produkáló Rompetrolnak, a 20017-ben 167,5 milliós nettó árbevételt produkáló W. W. Impexnek is a társtulajdonosa, a Mobil Petrol társtulajdonosának, a 18 milliárd forintos nettó árbevételt lejelentő Norfolk Hungária Befektetési Zrt.-nek dolgozik, mivel ez a cég a Fort-Impex tulajdonosa.

  NRGreport
Címkék
#GVH   #Mol   #töltőállomás  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.