Vállalatok

Német-japán energiaipari megállapodás született (2.)

NRGreport | 2018.12.18. 11:22

A japán hajózási vállalattal, a Mitsuival kötött megállapodást a német energiacég, az Uniper potenciális LNG-szállításról Németországba – írja a Reuters nyomán a Portfolio

A tárgyalások a közelmúltban pörögtek fel, a német kormányzat ugyanis diverzifikálni akarja az energiabeszerzését, ami most nagyrészt az Oroszországból, Norvégiából és Hollandiából származó vezetékes földgázra támaszkodik. A tervek szerint a Mitsui OSK és a Mol segítségével szállítana potenciálisan cseppfolyósított földgázt Németországba, állítólag az Egyesült Államok és Katar is szívesen lenne beszállító.

Az Uniper az Északi-tenger partján fekvő Wilhelmshaven városára támaszkodna, ami közel van a cég tárolólétesítményeihez. A cég korábban elmondta, hogy a tárgyalásokat folytatott érdeklődőkkel egy úszó tároló egység építéséről. Az Uniper azt közölte hétfőn, hogy a Mitsui lesz a tároló finanszírozója, építője és üzemeltetője. A tervek szerint évente 10 millió milliárd köbméter lehet az éves kibocsátási kapacitása és 263 ezer köbmétert tud tárolni. 2022 második felében helyezhetik üzembe.
 

Német-japán energiaipari megállapodás született (2.)

  NRGreport
Címkék
#LNG   #Mol   #tőzsde  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.