Elemzés   A rovat támogatója a MET Csoport

EU-toplistás Magyarország a benzines autók arányában

NRGreport | 2019.01.10. 12:12

Magyarországon az egyik legmagasabb a benzinüzemű személyautók aránya, míg a dízeleké az egyik legkisebb az Európai Unióban az uniós statisztikai hivatal, az Eurostat 2016-os adatai szerint. 

A benzines autók aránya az EU-ban Cipruson volt a legmagasabb, 86 százalékos, megelőzve Finnországot (75%) és Magyarországot, ahol a teljes személyautóflotta 70 százaléka benzinüzemű.

statisztika alapján a dízeles autós aránya ugyanakkor Franciaországban (69%), Litvániában (65%), valamint Luxemburgban (64%) volt a legmagasabb.

Magyarországon a dízelek a teljes személyautó-állomány kevesebb mint 30 százalékát teszik ki, ami alig több mint fele az 57 százalékos osztrák részaránynak. Ezzel Magyarországon uniós összevetésben is az egyik legkisebb a gázolajat fogyasztó autók aránya. Mindez azt is jelenti, hogy több mint kétszer annyi benzines autó fut itthon, mint dízeles.

Az alternatív üzemanyagokkal hajtott autók aránya Lengyelországban (16%), Litvániában (10%), valamint Olaszországban és Lettországban volt a legmagasabb (egyaránt 8-8%), míg Magyarországon mindössze 1-2 százalékot tettek ki.
 

EU-toplistás Magyarország a benzines autók arányában

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.