Vállalatok

Összeköti a jövőjét a világ két nagy autógyártója

NRGreport | 2019.01.10. 15:17

Küszöbön áll az elektromos- és önvezetőautó-forradalom, ráadásul a kereskedelmi háború is emelik az autógyártó költségeket ezért egyre több autógyártó tervez együttműködéseket. A Volkswagen és a Ford akár már jövő héten bejelentheti, milyen területeken dolgozik együtt.

Az eddigieknél mélyebb együttműködést tervez a Volkswagen és a Ford, erről már a jövő héten bejelentést tehet a két autógyártó. Arról már korábban is szó volt, hogy a két vállalat együttműködik a haszongépjárművek fejlesztésében és gyártásában, most azonban már ennél jóval komolyabb együttműködésről van szó.

Korábban felmerült, hogy elsősorban amerikai, de akár más országokban lévő gyártókapacitásokat is megoszt egymással a Volkswagen és a Ford, de akár a marketing és disztibúció területén is összefonódhat a két vállalat, lapértesülések szerint pedig közös fejlesztések is várhatók, például az elektromos és önvezető autóknál. A cégek korábban kizárták, hogy az együttműködés összeolvadást vagy tulajdonszerzést jelentene.

Az autógyártók közötti együttműködéseket részben a kereskedelmi háború miatt megemelkedett importvámok és egyéb korlátozások indokolják, de azért is elkerülhetetlenek, mert az elektromos és önvezető autók fejlesztési költsége magas. 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.