NRGreport
Menü

Hulladékgazdálkodási divíziót indít az Alteo

Hulladékgazdálkodás divíziót hoz létre az Alteo csoport, a lépés célja, hogy a társaság tovább bővítse eddigi jelenlétét az energetikai célú hulladékhasznosítási piacon. 

 

Az új divízó az Energiatermelés és Energetikai Szolgáltatások Üzletága keretein belül indul el 2019-ben, és az Alteo tervei szerint a harmadik profitcenter lesz az Energiatermelés, Üzemeltetés és Karbantartás, valamint a Vállalkozás és Projektfejlesztés divízió mellett. A változás az Alteo csoport másik üzletágát, az Energiakereskedelem Üzletágat nem érinti.

Kifejezetten hulladékhasznosítással az Alteo csoporton belül eddig csak a Balassagyarmati Biogáz Erőmű Kft. foglalkozott a társaság kimutatásai szerint. A 3 milliós jegyzett tőkéjű leányvállalat tevékenységi körébe a hőenergia-termelés, villamosenergia-termelés, valamint hulladékhasznosítás tartozik, amit élelmiszeripari és mezőgazdasági hulladékok, illetve szennyvíziszap alapanyagokból végez. A 2015 óta a csoport kötelékébe tartozó erőművet a Sinergy építette, az 1 megawattos villamos energia termelő kapacitás üzemelése során hő is képződik.

Az Alteo-részvény árfolyama péntek reggel több mint 2 százalékkal erősödik, és 655 forint körül jár. Az árfolyam 2018-ban mintegy 10 százalékkal gyengült, 2019-ben eddig inkább stagnálást mutat. 

Hulladékgazdálkodási divíziót indít az Alteo

Forrás: Portfolio