Vállalatok

Felmentették Aszódi Attilát, a Paksi Atomerőműért felelős államtitkárt

NRGreport | 2019.01.16. 07:02

A miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök felmentette Aszódi Attila, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkárt – derül ki a keddi Magyar Közlönyből. 

A döntés

A Miniszterelnökség államtitkárát január 15-i hatállyal, vagyis a mai nappal mentette fel Áder János Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára.

Aszódi Attila 2017 óta látja el államtitkárként ezt a feladatot, ezt megelőzően 2014-től a Miniszterelnökség kormánybiztosa volt.

Voltak kellemetlen hírek nemrégiben

A napokban voltak kellemetlen hírek a paksi bővítéssel/kapacitásfenntartással kapcsolatban. Egy hete írta meg a Portfolio, hogy egyelőre nem nyújtották be a paksi atomerőmű bővítéséhez szükséges létesítésiengedély-kérelmet, és a miniszter a beadás várható időpontját sem jelölte meg. Két nappal később pedig az Országos Atomenergia Hivatal évindító sajtótájékoztatóján kiderült: az új blokkok létesítési engedélyének idei kiadása egyre kevésbé tűnik valószínűnek, tekintettel arra, hogy az elbírálási idő a kérelem benyújtását követően a jogszabály szerint maximálisan 12 hónap + 90 nap lehet.

Aszódi legutóbbi írása

Alig egy héttel ezelőtt írt friss posztot blogján Aszódi Attila a villamosenergia-rendszer 2018-as gyorselemzéséről. Ebben többek között arra mutatott rá, hogy a töretlen fogyasztás-növekedés következtében az importált villamosenergia-mennyiség abszolút rekordot jelent.

Felmentették Aszódi Attilát, a Paksi Atomerőműért felelős államtitkárt

Aszódi Attila a Portfolio konferenciáján. Fotó: Stiller Ákos

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.