NRGreport
Menü

Termálfűtés lesz Tótkomlóson ötmilliárdból

Közös ajánlattevőként a Mecsekérc Környezetvédelmi Zrt. és a Rotaqua Geológiai-, Bányászati-, Kutató-, Mélyfúró Kft. fúrhat négy termálkutat Tótkomlóson, nettó 5 milliárd 105 millió forintért. A cél, hogy geotermikus hővel fűtsék a települést.

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. közölte az uniós közbeszerzési értesítőben. A projektet az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) finanszírozza.

A nyerteseknek két termelő kutat és két visszasajtoló kutat kell fúrniuk, egyenként legfeljebb 2200 méter mélységig. Feladat még a kapcsolódó geotermikus fűtési rendszer tervezése, kivitelezése. A geotermikus rendszer főbb elemei a termelő- és visszasajtoló kút, valamint a kutakat és a hőközpontokat összekötő csővezetékrendszer.A rendszer működését több berendezés teszi lehetővé, a fűtési célra történő hasznosításhoz külön geotermikus hőközpontot kell létrehozni, és alközpontokat a fogyasztói gépházakban.

A nyertesekkel múlt év december 21-én kötött szerződést az ajánlatkérő. Indult még a tenderen az Aquadrill 92 Környezetvédelmi, Mérnöki és Kútfúró Kft. is.

Forrás: Napi.hu