Innováció

Egy éve az utakon a MOL Limo

NRGreport | 2019.01.25. 14:22

365 nap, 10 millió perc, 3 millió km – ezek a MOL Limo első születésnapjának legfontosabb számai. A budapesti utcakép szerves részévé vált közösségi autómegosztó szolgáltatás mára 450 autót számlál, melyből 100 elektromos.

A MOL Limo népszerűségét jól mutatja, hogy egyetlen év alatt több mint 40 ezer felhasználó választotta a szolgáltatást.

Forrás: MOL

A MOL Limo nemcsak a fiatalok körében népszerű, a legidősebb regisztrált felhasználó 89 éves. A közösség tagjai több mint 10 millió percet töltöttek a volán mögött, ami 19 teljes évet tesz ki. Ráadásul nemcsak a felhasználók köre bővült folyamatosan az elmúlt évben: tavaly szeptembertől 50 újgenerációs Mercedes-Benz A-osztály jármű áll a felhasználók rendelkezésére a Volkswagen up! benzinüzemű- és elektromos autók mellett. A prémium kategóriás járművek különösen kedveltek a fővárosiak körében, hiszen kevesebb mint 4 hónap alatt több mint 200 ezer kilométert tettek meg velük.

„Rendkívül mozgalmas év van mögöttünk. Az első naptól kezdve sokkal többen vették igénybe a szolgáltatásunkat, mint amire számítottunk. A MOL Limo autói Budapest életének szerves részévé váltak legyen szó munkába jutásról, kikapcsolódásról vagy esküvőről. E mellett kialakult egy több mint 40 ezer főt számláló aktív közösség, a Limo-csapat pedig egy kis családdá formálódott” – nyilatkozta Sáreczky Richárd, a MOL Limo ügyvezető igazgatója.

A szolgáltatás indulása óta folyamatosan bővült a Limo-zóna, az autók használhatósági területe is, így a kezdeti 60 km2-es terület mára már 77,5 km2-re nőtt, párhuzamosan a flotta bővítésével. Így 1 km2-en belül továbbra is átlagosan 6 autót találhatnak a felhasználók, ami azt jelenti, hogy sétatávolságban átlagosan 5 percen belül elérhető egy-egy autó. A MOL céljai a jövőben is változatlanok: a gépkocsi flotta, azon belül pedig az elektromos autók arányának növelése mellett továbbra is kiemelt fontosságú a szolgáltatási terület bővítése. A hosszú távú célkitűzés pedig egy élhetőbb főváros elősegítése azáltal, hogy még több ember számára legyen elérhető közlekedési alternatíva a MOL Limo, és így csökkenjen Budapest gépjármű terheltsége.

A MOL a szolgáltatás egy éves évfordulója alkalmából a felhasználókat is megajándékozza. Minden regisztrált felhasználó a regisztrációjának évfordulója hónapjában 1000 forintnyi ingyen percet kap, amit 60 napon belül használhat fel a következő utazásai során.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.