Vállalatok

885 millió euróra emelte hitelkeretét a MET Csoport

NRGreport | 2019.01.29. 09:11

Az európai energiakereskedelem egyik vezető vállalata, a MET Csoport aláírta új, 885 millió euró értékű rulírozó hitelkeretét. A tranzakcióban 15 bank működött közre.

A tranzakcióval túljegyezték, és 150 millió euróval bővítették az előző, 2017 decemberében meghosszabbított hitelkeretet. Az új hitelkeret 607,5 millió eurós fedezettel biztosított, valamint 277,5 millió eurós biztosíték nélküli rulírozó hitelkeretből áll, 364 napos futamidővel és folyamatosan megújuló meghosszabbítási opciókkal. Az új hitelkeret a cég működőtőke-igényeinek, illetve általános üzleti céljainak elérését szolgálja.

A mostani tranzakciót megelőzően a MET 2018 májusában zárta le biztosíték nélküli, hároméves futamidejű hitelkeretét, amelyet 2018 októberében 74 millió euróra bővítettek.

A MET jelenleg összesen 959 millió euró értékű, rövid és középtávú szindikált hitelkerettel rendelkezik, megközelítve ezzel az egymilliárd eurós határt. A MET hitelkerete az elmúlt három évben csaknem megduplázódott, ami jól mutatja, hogy a MET az európai bankok széles körében folyamatos és egyre erősebb támogatást élvez. Ez a finanszírozási alap a MET hosszú távú növekedési stratégiájának megvalósítását segíti elő.

A hitelt folyósító bankok és jogi tanácsadójuk

Ügynök és biztosítéki ügynök

→ ING Bank N.V., London Branch

Hitelezők

→ ABN Amro Bank N.V.

→ Citibank Europe Plc.

→ Credit Suisse (Schweiz) AG

→ Deutsche Bank AG, Amsterdam Branch

→ Erste Group Bank AG

→ GarantiBank International N.V.

→ Gazprombank (Switzerland) Ltd.

→ GPB International S.A.

→ HSBC Trinkaus & Burkhardt AG

→ ING Bank N.V.

→ Natixis

→ OTP Bank Plc.

→ UniCredit Bank Hungary Zrt.

→ Rabobank International

→ Société Générale

A hitelezők jogi tanácsadója

→ Mayer Brown, London

 

A címlapképen Lakatos Benjamin látható, a MET Csoport vezérigazgatója, a cégcsoport többségi tulajdonosa. A képek forrás: MET Csoport.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.