Vállalatok

Klímás szolgáltatással erősít az Elmű-ÉMÁSZ

NRGreport | 2019.01.30. 10:16

Épületgépészeti, hűtési, fűtési megoldásokat támogató termékekkel, szolgáltatásokkal egészül ki az Elmű-ÉMÁSZ által nyújtott megoldások sora a Klíma és Hűtéstechnológia Tervező, Szerelő és Kereskedelmi Kft. megszerzésével. 

Amint arról beszámolt a Portfolio, a Budapesti Elektromos Művek Nyrt. kizárólagos tulajdonában lévő Elmű-ÉMÁSZ Solutions Kft. leányvállalat január 28-án üzletrész adásvételi szerződést kötött a Klíma és Hűtéstechnológia Tervező, Szerelő és Kereskedelmi Kft.-ben fennálló valamennyi, azaz a törzstőke 100%-át kitevő törzsbetétekhez igazodó üzletrészek megvételéről.

Az infrastruktúraszolgáltatásokat biztosító, 3 millió forintos jegyzett tőkéjű Elmű-ÉMÁSZ Solutions Kft. az Elmű-ÉMÁSZ csoport tagvállalata, amelyet 2018 augusztusában alapítottak. A társaság honlapja szerint arra vállalkozik, hogy bármilyen jellegű energetikai, hálózati, világítási és megújuló energia témában komplex megoldást nyújtson ügyfelei számára a felméréstől a kivitelezésig.

A mostani ügylet Koncz László, a Elmű-ÉMÁSZ kereskedelemért felelős igazgatósági tagja szerint jelentős fejleményt jelent a társaság életében, miután lehetővé teszi új termékek, szolgáltatások kínálatba vételét. 

"A Klíma Kft. megvásárlásával nagyon fontos lépést teszünk új stratégiánk megvalósítása érdekében, hiszen a Klíma Kft. amellett hogy sikeres múlttal és komoly referenciákkal, tapasztalt, szakmailag elismert munkatársakkal rendelkezik a magyarországi épületgépészeti és megújuló energiahasznosítási piacon, jelentős piaci részesedéssel bír a klímaberendezések nagy- és kiskereskedelmi piacán is. A sikeres tranzakciózárást követően társaságunk a már eddig is nyújtott integrált energetikai megoldásainak sorát épületgépészeti, hűtési, fűtési megoldásokat támogató termékekkel, szolgáltatásokkal egészíti ki, így ügyfeleink egyre több energiafelhasználással kapcsolatos igényét tudjuk már kiszolgálni egy kézből, biztos háttérrel és magas minőséggel" – fogalmazott.

A tranzakció lezárására a szükséges versenyhivatali jóváhagyást követően, várhatóan 2019. február végén kerül sor.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.