Vállalatok

Magyar részvétellel indul Afrika egyik legnagyobb energetikai projektje

NRGreport | 2019.01.31. 10:13

Mintegy 70 millió dollárt ruház be a ghánai villamosenergia-termelés fejlesztésébe Magyarország.

A magyar állam által támogatott beruházás részeként három GE gázturbinát (TM 2500) szállítanak az afrikai országba, amelyeket a Bridge Power nevű kombinált ciklusú erőműbe fognak beépíteni. A projekt eredményeképpen az afrikai ország második legnagyobb villamosenergia-termelő egysége fog létrejönni a 400 MW-os Bui-gátat követően, hasonló kapacitással – jelentette be Szabó András, Magyarország ghánai nagykövete a helyi sajtóbeszámolók szerint.

Az erőmű a földgáz mellett LPG gázzal és dízzellel is üzemeltethető lesz. A 70 millió dolláros beruházásból a projekt első szakasza fog megvalósulni, a hírek szerint az erőműbe később még két turbinát fognak telepíteni. A második szakaszban további eszközök érkeznek Magyarországról, amely a helyi sajtóhírek szerint az EXIM bankok keresztüli finanszírozással is támogatja a projekt megvalósítását. A Bridge Power projektet a nemzetközi Early Power Limited (EPL) konzorcium valósítja meg, amelyben egyebek mellett a General Electric Power is részt vesz.

A projekt a “Ghana Beyond Aid" ágenda megvalósítása szempontjából is fontos fejlemény, amelyet Nana Addo Dankwa Akufo-Addo ghánai elnök hirdetett meg az ország modernizációjára, elsősorban az energiaigényes feldolgozóipar és élelmiszer-feldolgozás fejlesztése, illetve új munkahelyek létrehozása révén.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.